100% čokoláda 500g BIO RAW z Ekvádoru

O produktu

100% čokoláda taje při 40°C a snadno ji tak rozpustíte ve vodní lázni. Je přírodním afrodiziakem. 

Jak 100% čokoládovou pastu využívám?

  • rozpuštěním si vyrobím vlastní čokoládu (jinak lze použít kakaové máslo + raw kakaový prášek + sladidlo), použití 100% je tedy jednodušší a méně náročné na ingredience
  • přidávám do smoothie a kaší
  • využívám jako čokoládovou polevu na dorty a dezerty
  • mlsám samostatně a nechám rozplynout v ústech
  • dokonalá pleťová maska

100% čokoláda navodí dlouhý pocit sytosti a uspokojí vaše chutě na sladké.

Kakaové boby z ekologického zemědělství v Indonésii jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Chuť čokolády z Indonésie je více kyselejší díky vyššímu obsahu antioxidantů.

Mnoho lidí považuje čokoládu za "hříšné potěšení". Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zpracování kakaa ve velkých potravinářských společnostech, které surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků. Ovšem čokoláda, která je vyrobena z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě, je bohatá na výživné látky a je zdraví prospěšná.

Kakaová pasta je vyrobena z bio kakaových bobů pocházejících z Indonésie. Vzniká mletím nepražených kakaových bobů za nízkých teplot až do stavu, kdy vznikne tekutá pravá hořká čokoláda. Ta se následně nechá ztuhnout a vysušit do chuťově bohaté pasty, aniž by byly ztraceny přednosti tohoto známého „pokrmu bohů“.

Proč je pravá čokoláda tak dobrá?

1. Antioxidanty (polyfenoly)

  • zajišťují ochranný efekt pro organismus
  • předcházejí oxidačnímu poškození tkání
  • přispívají k čištění buněk od volných radikálů
  • pomáhají chránit organismus před škodami způsobenými volnými radikály z ovzduší
  • podporují kardiovaskulární systém

2. Neurotransmitery:

  • zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů podporuje kakao pozitivní a jasnou mysl
  • endorfiny - kakao stimuluje sekreci endorfinů navozující příjemný pocit, který zažívají sportovci po podání dobrého výkonu
  • fenyletylamin - v čokoládě je stejný, který se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní
  • anandamid - produkován mozkem, když se cítíme skvěle a šťastně
  • serotonin - při jeho syntéze v mozku působí jako přírodní antidepresivum, a přispívá tak k dobré náladě

3. Důležité minerály

  • draslík- udržuje rovnováhu mezi vodou a elektrolyty v lidském těle, pomáhá udržovat zdravý krevní tlak
  • železo- podporuje krvetvorbu

4. Esenciální mastné kyseliny (tělo si je nedokáže vyrobit samo)

  • podporují snižování cholesterolu
  • přispívají ke správnému fungování nervového systému

5. Vláknina

  • dlouhodobý pocit sytosti

Složení: 100% kakaová pasta bio

 

Nutriční hodnoty / Nutritional Facts ve 100 g / in 100 g
Energetická hodnota / Energy 1930 kJ/ 461 kcal
Tuky / Fat 39 g
   z toho nasycené / Saturated Fat 23 g
Sacharidy / Carbohydrates 39 g
   z toho cukry / Sugars 0 g
Vláknina / Fiber        31 g
Bílkoviny / Protein 15 g
Sůl / Salt** 0,2 g
Železo / Iron 3,5 mg (25 %)*

 

Chcete dostávat originální sezónní RAW recepty přímo do Vaší e-mailové schránky?