Alfalfa (vojtěška) bio - semínka k nakličování 120g
Dostupnost: Skladem, odesílám do 24 hod.
O produktu
Alfalfa je skvělá pro tělo i duši. Již Arabové byli přesvědčeni o síle klíčivých semínek: „V klíčku je obsaženo všecho, co přináší život!“
Čerstvý křupavý požitek. Výhonky alfalfa se označují také jako lucerny. V chuti připomínají řeřichu, ale jsou jemnější. Obzvláště vítané během dlouhých zimních měsíců. Výhonky alfalfa se používají do salátů, polévek a na ozdobu. SONNENTOR pro nás šetrně připravil a zabalil všechna klasická semínka k nakličování. Tím můžete již po několika dnech sklízet a vychutnávat výhonky plné síly.
Od 7. dne klíčení již nestojí požitku nic v cestě. Před konzumací doporučuji ještě jednou opatrně umýt teplou vodou.
Výhonky by se měly co možná nejdříve zkonzumovat nebo přechovávat nanejvýš dva či tři dny v lednici – jinak zhořknou.
Semínka namočte na 6 až 8 hodin do vody, opláchnout a dát do čisté nakličovací nádoby. Nakličujte 4-6 dní na světle. 2x denně dobře proplachujte v čisté vodě. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (nejlépe 20 °C), přílišnému vlhku ani přímému slunci.
Jak na to? Podívejte se na Lahodné video:
Klíčky jsou velmi výživné a chutné. Dají se jednoduše nakličovat (i bez nakličovacích misek) a jsou vynikající jako chutné mlsání i běžná součást jídelníčku.
Klíčky můžete klíčit např. ve skleněné nakličovací nádobě od Sonnentoru, v nakličovadle a nebo jen tak v sítku či na vatě.