Kakaové máslo nepražené RAW BIO 200g LifeFood

O produktu

Raw kakaové máslo je vynikající pro přípravu čokoládových lahodností všeho druhu. Nepražené kakaové máslo v raw kvalitě si uchovává všechny výživné látky a tak je velice zdravou potravinou plnou antioxidantů. Má vynikající chuť. I při pokojové teplotě je tuhé a dobře se zpracovává. Při nižší teplotě se objem másla zmenší a tak se při výrobě čokolády hmota lépe vyklopí z formy. Používá se také pro přípravu polev na dezerty nebo jako ztužovač do raw sladkostí.


Skvěle se hodí do dezertů a sladkých pokrmů všeho druhu. Přidáme-li kakao a sladidlo, máme ihned skvělou domácí čokoládu. Pokud přidáme pouze sladidlo bez kakaa, můžeme si pochutnat na bílé čokoládě. Zkoušeli jste již domácí čokoládu? I tu bílou? Vynikající. Právě chuť kakaového másla je velmi důležitá, protože na ní závisí celková chuť dezertu nebo čokolády. Kakaové máslo v raw kvalitě chutná jako pravá čokoláda (protože to je pravá čokoláda) a to dokonce i bez sladidla a jiných dochucovadel. 

Kaové máslo je tuhý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených nepražených kakaových bobů. Podle druhů kakaového bobu se trochu liší vůní a bodem tání. Důležité je jeho precizní zpracování za studena a skvělá chuť. Procentuální zastoupení kakaového másla v kvalitních kakaových bobech je asi 55%. Kakaové máslo je snadno rozpustné, zpracovatelné a dobře stravitelné.

Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Navíc je vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky. To zejména díky své jemné struktuře, příjemné vůni a změkčující povaze a také proto, že je obvykle dobře snášeno a nedráždí pokožku.

Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové lahodnosti, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.

Čím vyšší je obsah kakaového másla, tím je čokoláda kvalitnější a jemnější. Každá čokoláda má trošičku jinou chuť a jinak se rozpouští v ústech.

Kakaové máslo je vynikající na domácí výrobu hořké i bílé čokolády, krémů a sladkých dezertů. Podívejte se na Lahodný blog a získejte inspiraci na raw recepty z tohoto jemného kakaového másla a živé čokolády.

 

Země původu: Ekvádor

Obsah: 200g

Chcete dostávat originální sezónní RAW recepty přímo do Vaší e-mailové schránky?