Karob prášek BIO RAW 250 g

Karob prášek BIO RAW 250 g
Karob prášek BIO RAW 250 g Karob prášek BIO RAW 250 g
Cena:
152,00 Kč
Bez daně: 132,17 Kč

Dostupnost: Skladem, odesílám do 24 hod.

Množství:

O produktu

Karob v bio a raw kvalitě je skvělou ingrediencí nejen do živé kuchyně. Pamatuji si chvíli, když jsem poprvé ochutnala čokoládu podle Markuse Rothkranze, který právě při výrobě čokolády používá raw kakaový prášek a také trochu raw a bio karobu. 100% lahodné. Karob dodá Vaším pokrmům nový šmrnc a Vašemu tělu další prospěšné živé látky.

Bio karob v raw kvalitě je přirozeně a jemně sladký. Je vyráběn mletím lusků ze stromu zvaného rohovník, pocházejícího ze Středozemí. Karob se také nazývá svatojánským chlebem. Skvělé je, že je přirozeně bez laktózy, bez cholesterolu a neobsahuje téměř žádný tuk. Má vysoký obsah vlákniny. Obsahuje velké množství cukrů a je tedy přirozeně sladký. Proto pokrmy s karobem není nutné tolik doslazovat.

Tvoříte-li tedy jakékoliv čokoládové pokrmy - dezerty, polevy, náplně, ořechová mléka, kakaa nebo pudigy - můžete použít spolu s kakaem karob. Skutečně lahodné. Poměr může být 1:1 až 3:1 ve prospěch kakaa.

Karob byl dříve používán též jako sladidlo, sušený karob je tradiční pokrm při židovských svátcích a karobový džus se zase pije při muslimském Ramadánu. Karobový prášek se dnes používá jako součást koláčů a dalších dezertů namísto čokolády. Karobové lusky se přidávají do osvěžujících nápojů.

Karob je adekvátní náhražkou nebo doplňkem čokolády se specifickou chutí. Hnědý prášek je výborným zdrojem vápníku – obsahuje jej 3x více než mléko a navíc je nízkotučný. Karob je zdrojem bílkovin stejně jako vitamínů A, B, B2, B3 a D, fosforu, draslíku, hořčíku, železa a dalších minerálů. Karobový prášek neobsahuje kofein ani teobromin.

V současnosti je populární kombinovat syrový kakaový a karobový prášek – kakao obsahuje hodně hořčíku a karob zase hodně vápníku - 3x více než čokoláda a jen 60 % kalorií čokolády. V karobu je zastoupeno více vitamínu B1 než v jahodách a více vitamínu A než v chřestu. Dále obsahuje vitamín B2, vápník, hořčík, draslík a stopové množství železa, niklu, manganu, chromu a mědi.

Využití karobu je velmi široké, přes koktejly, dezerty a kaše až po různé drinky. Navíc může sloužit jako náhrada kakaa alergikům. Náš karob je v BIO kvalitě, přirozeně sušený bez jakýchkoli přídavných látek a konzervantů.

Jaké má karob pozitivní účinky?

Hypoalergenní karob je vhodný pro všechny, kteří se chtějí vyhnout lepku, laktóze, cholesterolu a tuku. Je takébez kofeinu a dalších stimulujících látek, takže obzvláště vhodný i pro děti. Pokrmy s karobem můžete svým dětem podávat i před spaním a nebát se, že budou plni energie řádit až do pozdních hodin :). Karob také díky svému obsahu vlákniny a pektinu pomáhá přirozenému trávení.

Pravidelná konzumace karobu může snižovat obsah tuků v krvi a urychlovat spalování. Tradičně se díky obsahu taninů užíval při průjmech a ke stabilizaci trávicího traktu. Při bronchitidách a astmatech může efektivně pomáhat při vykašlávání. Karob je skutečná superpotravina a proto je často řazen mezi tzv. superfood. 

 

Nutriční hodnoty

 

 

 

Doporučená dávka -  1 lžička (5 grams)

V jedné dávce

% DDD

Kalorie

20

 

Tuky celkem

0 g

0 %

Sodík

0 mg

0 %

Draslík

40 mg

1 %

Karbohydráty celkem 

5 g

2 %

Vláknina

2 g

8 %

Cukr

3 g

 

Vápník

 

2 %

 

Chcete dostávat originální sezónní RAW recepty přímo do Vaší e-mailové schránky?