Kamut BIO - semínka k nakličování 100g

O produktu

Kamut - Triticum turgidum, nazývané též Kamut Khorasan, je prapůvodní druh pšenice, jenž na rozdíl od jiných druhů obilí nebyl zatížen genetickou úpravou.

Klíčky z kamutu jsou vhodné zejména k přípravě salátů, dipů, pomazánek, k různým krekrům, ale i jako samostatná příloha. 

Kamut má dvojnásobnou velikost oproti pšenici, až o 30% více proteinu a vyšší obsah vitamínů, především  železa, B1, B2, E, selenu, horčíku, zinku, fosforu, kyseliny pantotenové aj.

Lepek v zrnku kamutu má odlišné vlastnosti než zrnko pšenice a lze ho v některých případech doporučit též i celiakům.

Z balíčku vypěstujete 15-20  klíčidel plných čerstvých klíčků. Všechna semena jsou živá a jednoduše vám vyklíčí.

Doba namáčení: 6-8 hodin

Doba klíčení: 5-8 dníklíčíme v sítku nebo v nakličovacích miskáchproplachujeme 2-3 denně 

Ideální teplota: 18-20°C 

Vysoká klíčivost.

Klíčky jsou velmi výživné a chutné. Dají se jednoduše nakličovat a jsou vynikající jako chutné mlsání i běžná součást jídelníčku.

Nejlépe se klíčí ve skleněné nakličovací nádobě se sítkem.  

Hmotnost: 100 g

Země původu: Severní Amerika

 

 

Chcete dostávat originální sezónní RAW recepty přímo do Vaší e-mailové schránky?