O Lahodnostech

Lahodný dream tým:

 Mgr. Klára Hlaváčová: zakladatelka a majitelka, srdce projektu a vizionářka Lahodností, dovozu potravin, vlastní produkce, Lahodného blogu i lesního klubu pro děti s raw stravou. Specialistka na maloobchodní zakázky a zákazníky.

Mou vášní je Lahodný blog, kde sdílím úžasné raw a vegan recepty, ale také kus svých poznatků a pohled na zdravý životní styl. Jsem upřímná a poctivá sama k sobě i ke svým čtenářům.

Aktuálně se mohutně věnuji dovozu toho nejlepšího, co naše planeta Země nabízí, vlastní produkci a posouvání hranic kvality na tu nejvyšší možnou úroveň. Co tím myslím? Čím méně zásahů člověka do potravin roustoucích v čisté přírodě, tím lépe. 

S radostí píši téměř vše, co vidíte na Lahodnostech a na Lahodném blogu. Zaměřuji se hlavně na popisky zboží. V roce 2016 jsem však tvorbu popisků zboží předala Gabče Dvorné, což bylo dříve pouze mou doménou. Měla jsem pocit, že nikdo jiný než já, to nenapíše lépe. Možná ten pocit znáte. Požadovala jsem aboslutní dokonalost, pravdivost a výstižnost. Gabča mi přirozeně ukázala, jak moc dobře jsem udělala. Od té doby jsou texty u zboží mou oblíbenou četbou. Vždy se dozvím něco nového a dost často se i pobavím.

Kontroluji také lahodné zásilky, píši milé vzkazy svým zákazníkům a s radostí osobně odepisuji na e-maily. Když je třeba, popadnu lepící pásku a balím lahodné balíčky, s velkou chutí a radostí. Našich lahodných zákazníků si vážím a pokaždé si představuji, jak k vám od nás z Lahodností míří to nejlepší pro Vaše tělo i duši.

Kontaktovat mě můžete na e-mailu: lahodnosti@gmail.com (Dotazy ohledně zboží a lahodných objednávek)

 

Lukáš David: spolumajitel, specialista na velkoobchodní zakázky a zákazníky, stratég zahraničního dovozu potravin a výrobků, kontrolor kvality balení Irského mechu, datlí a ostatních lahodných produktů, kamarád, kolega a milovník skvělého jídla.

Lukáš pečuje o velkoobchodní zakázky a zákazníky, jako by byli ze zlata. Možná ze zlata i jsou, protože skrze jejich obchody a restaurace umožňují zářit tomu nejlepšímu lahodnému jídlu od nás. Lukáš je také vynikající intuitivní stratég ohledně výběru dovozu potravin a jiných výrobků. Pokud někdo najde ve světě to nejlepší, je to Lukáš. A to i přesto, že nerad létá letadlem. 

Jeho devizou je také péče a kontrola balení Irského mechu, datlí a kvality potravin. Má pod palcem čistotu potravin a surovin. Vymýšlí pro vás etikety i letáky. Lukáš ve firmě zařizuje vše potřebné, od faktur až po různé důležité papíry. Jestliže já jsem vizonářem Lahodností, Lukáš je tím, kdo to prakticky naplňuje. To, co mě prakticky chybí, Lukáš dokonale dotahuje a tak se doplňujeme navzájem.

Pro velkoobchodní objednávky kontaktujte Lukáše na mailu: lahodnosti@gmail.com nebo na tel.: 607 254 061

 
 
 

Gabriela Dvorná, specialistka na lahodné popisky a texty, drahá přítelkyně, která je v Lahodnostech od samého počátku a moje učitelka. Poznávací znamení: Gabča se stále směje. I ve spaní.

Gabča je střevo. Básnické a textařské střevo, abych byla úplně přesná. Miluje učení se a sebezdokonalování, což hojně využívá při psaní textů a popisků. Gabča hledá všemožné informace o lahodných produktech, dokáže o nich mluvit dlouhé hodiny a každého pro ně nadchnout. Je známá pro svoji poctivost a upřímnost, což je skutečně osvěžující.

Do popisků a textů prosakuje její humor a pozitivní náhled na svět. Někdy, když čtu její texty, jako bych i slyšela její hlasitý, zvonivý smích. Gabča mi v mnohém připomíná mojí maminku a tak jí, možná i proto, přirozeně beru jako rádkyni.

Gabča dotahuje a realizuje vše potřebné okolo vkládání zboží do e-shopu, poradí si se všemi informacemi a vyniká tím, že všemu dá řád, smysl a celek. Gabča přirozeně (a jak sama říká nechtěně) analyzuje, na první pohled odhalí jakékoliv nesrovnalosti v číslech i v textech. Když kontroluje nové zboží na vyzkoušení v Lahodnostech, její maily často zní: "Paní, tady to nějak nesedí." A ihned zjedná nápravu. 

Gabču můžete kontaktovat ohledně informací uvedených u zboží na e-mailu: lahodnosti@gmail.com

 

 

Květa Vondráková: specialistka na velkoobchodní zakázky a zákazníky na Jižní Moravě a na Slovensku, iniciátorka zákaznických a předváděcích akcí, specialistka na Irský mech a tvůrkyně dokonalých receptů z Irského mechu a datlí. 

Květa zrealizuje všechno potředné rychlostí blesku. Má napadů na deset životů a žije pro naše lahodné zákazníky. Slovo "nejde" a "problém" nezná. Všechno jde a vždycky se chce. Květa mi mnohdy volá v pozdních večerních hodinách, že pro zákazníka potřebuje něco speciálního a vyžaduje, aby to bylo rychle zrealizováno a uděláno. Je motorem velkoobchodního prodeje do restaurací a zdravých výživ, obchodů, obchůdků i sítí prodejem.

Květa mě stále překvapuje svými znalostmi o Irském mechu. Umí z něj vytvořit tak dokonalé recepty, že si často říkám, že bych jí chtěla mít doma. Z Irského mechu vytváří nejen dezerty, ovocná želé a bonbony, ale i čokolády, "tlačenky", aspiky, saláty, palačinky, marinované dobroty a mnoho dalšího. Chcete se poradit o novém receptu? Květa vždycky ví.

Pro velkoobchodní zakázky pro Jižní Moravu a Slovensko a pro osobní setkání

kontaktujte Květu na e-mailu: lahodnosti.kveta@gmail.com nebo na tel: 734 799 449

 

 


Proč vznikly Lahodnosti a v čem přispívají našemu životu a světu?

 Lahodnosti začaly silným životním příběhem, který vypráví o osobní odvaze nebát se a snít

Jako žena jsem o sebe vždy ráda pečovala, o svoje tělo a zdraví. Chtěla jsem se cítit dobře ve vlastním těle. Zjistila jsem, že když se cítím dobře a jsem zdravá, jsem i šťastná. Svoje těla si nosíme všude s sebou, nejdou odložit. A tak se nespokojenost s vlastním tělem nebo zdravím mimořádně promítá do každodenníhoživota.

Jak už to u velkých změň často bývá, na začátku byla nemoc. Tělo i mysl mi dali jasně najevo, že můj běžný životní styl (který se ale nijak nelišil od běžného životního stylu v Česku) je pro moje zdraví neudržitelný. Vyzkoušela jsem všechno možné - lékaře, krátké i delší hospitalizacev nemocnici, desítky a desítky léků. Vše tak nějak léčilo, ale neudzravovalo. Vyzkoušela jsem čínskou medicínu, bylinky, léčitele, tradiční i netradiční postupy. Abych řekla pravdu, vše bylo celkem bezbolestné. Sice jsem byla velmi nemocná, ale pro svoje zdraví jsem kromě braní léků (které nezabíraly) a pití čajů a různých alternativních věcí (které také nezabíraly) nemusela dělat vůbec nic. Po cca 15 letech bolestivého utrpení jsem zjistila, že mi lékaři nepomůžou.

Pamatuji si to, jako by to bylo dneska. Byla jsem zrovna na akupunktuře u lékaře, který se přímo v nemocnici akupunkturou zabýval jako úlevou od bolesti. Ležela jsem na lehátku, v sobě zapíchaných desítek jehliček. Bolest neodcházela, dokonce byla horší. Dívala jsem se na doktora a dávala mu za vinu, že mi nepomůže. Doktor se na mě díval a po delší době prohlásil: "Dobře, já vám to tedy řeknu. Musíte si pomoci sama! Nikdo jiný, než vy sama, vám nemůže pomoci." Byla to nejlepší rada, jakou jsem kdy dostala (i když v té chvíli mě naštvala). Ani tento doktor mi neřekl, jak si mám pomoci, protože ani on to nevěděl. Ale měl pravdu v tom, že já sama si pomoci můžu.

Dostala jsem se na rozcestí, na kterém jsem se ani nezastavila. Profrčela jsem jím jasně rozhodnutá žít. Jistě, mohla jsem to vzdát, brát léky, občas se nechat hospitalizovat, zažádat o invalidní důchod. Moje budoucnost nevypala moc zářně a to mi bylo asi 25 let. Místo toho jsem profrčela kolem této nevábné, ale pohodlné cesty a na rozcestí jsem se vydala přímo k tomu, po čem jsem toužila. Vydala jsem se cestou ke zdraví a šťastnému plnohodnotnému životu.

Možná si právě říkáte, že to celé zní jako maximální klišé. Pro mě to ale není klišé, je to můj život. Začátky byly dost bolestivé. Změnit životní styl zcela od základů včetně jídla, změnit myšlení, absolutně překopat svůj život, rozložit ho na atomy a poskládat ho znovu. Jinak. Funkčně.

Nejtěžší na celé věci bylo ale moje okolí. Když se začnete rapidně měnit, protože už prostě takto nechcete žít dál, vaše okolí dostane strach. Změna je pro mnoho lidí děsivá a podobně na změny reaguje i okolí. Já jsem byla požehnána dvěmi věcmi: absolutní tvrdohlavostí a tahem na bránu a absolutní vnitřní motivací. Změnila jsem všechno - myšlení, práci, životní styl (pohyb, čerstvý vzduch, slunce). Ze svého života jsem zcela vyškrtla negativní a nepřející lidi a "přátele". Bolest byla v mém životě všudypřítomná, takže změna nebyla žádný med. Denní sportování mi však velmi pomáhalo a dávalo mi sílu. Jsem velmi líný člověk a sport byl pro mě utrpením. Ovšem ne větším, než nemoc. Takže jsem do toho šla.

Spolu s těmi obrovskými změnami jsem začala jíst "zdravě". Prošla jsem si různými očišťujícími a protiparazitárními kůrami.

Následovala jsem jenom to, co fungovalo. Přestala jsem polykat práškyi doplňky stravy a vsadila jsem na denní klystýry, šankhaprakšalanu, jógu, běh, plavání, posilování, strečink, procházky. Zařadila jsem celistvé potraviny jako spirulinu a divoké byliny (ne výtažky, ale celé potraviny). Jestliže jste právě nabyli dojmu, že jsem celý den nedělala nic jiného než se věnovala svému zdraví a změně tak ano. Přesně takto to bylo. Náročné. Nepředstavitelné. Jenže se mi začalo zlepšovat zdraví. Někdy se stalo, že jsem byla i několik dní bez bolestí. Bylo to jako droga - milovala jsem ten pocit a chtěla jsem víc. Chtěla jsem více a více milovat život a milovat sebe. Věděla jsem, celou svou bytostí jsem cítila, že jsem na správné cestě. A že jsem na začátku. I když můj život byl už v té době úplně jiný, přesto jsem stála na začátku. Z dnešního pohledu je úsměvná představa, že jsem si neuměla představit, co ještě bych mohla změnit).

Lahodné čisté jído

"Zdravá" strava pro mě v té době představovala vynechání coca coly a návštěvy cukrárny. Bez efektu. Začala jsem číst naučně-populární knihy o stravě. Vynechala jsem zcela maso, které jsem moc nejedla ani předtím a ještě předtím jsem byla roky vegetariánkou. Bez efektu. Začala jsem jíst bio potraviny, nejprve sporadicky, posléze padesát na padesát. Došlo k dalšímu zlepšení. Jenže já jsem již byla zcela přesvědčená o tom, že verdikt lékařů dokážu změnit zcela. Že se dokážu uzdravit, ne jen kontrolovat bolest a zlepšit svou "kvalitu života". Zcela jsem přestala poslouchat jakékoliv odborníky a sama se stala tím největším odborníkem ze všech. Na celém světě, v celém vesmíru jsem právě já tím největším a nejlepším odborníkem na sebe sama, na své tělo, na svou mysl, na své zdraví. Nyní vím, že to já mám v ruce veškerou moc, všechny trumfy a v rámci možností s nimi mohu nakládat. Je to troufalé? Možná. Ale je to lepší než nemoc.

Přeměna jídelníčku byla zcela klíčová a nejtěžší. Přestala jsem číst knihy a začetla se do odborných studií. Měla jsem jasno. Velice rychle (a velice těžko) jsem vynechala pečivo a mouku, postupně také všechny živočišné produkty a v poslední řadě cukr, který je snad ve všem. Měla jsem pocit, že nezbylo moc věcí, které bych mohla jíst. Aniž bych to brala nějak dogmaticky, přirozeně jsem skončila na velmi jednoduchém a velice funkčním jídelníčku, který se z největší části sestává z bio a raw potravin, bio ovoce a zeleniny, ořechů, semínek, pseudoobilnin a tisíců variant, které moje stravování nabízí.

Jak jsem se dostala ke zdravé čisté a tepelně neupravované stravě? Přečtěte si na Lahodném blogu: http://blog.lahodnosti.cz/jak-zacit-s-zivou-stravou-31-tip/

Jistě, mám před sebou cestu, jako my všichni. Nevím, co bude zítra. Ale dnes jsem zdravá a šťastná. Změnila jsem život, změnila jsem myšlení a vyhrála jsem v loterii života. Pokud zrovna nežijete tak, jak chcete, vím, že právě vy můžete být další na řadě. Z nikoho jsem se stala úspěšnou, zdravou a šťastnou ženou. Každodenně si plním své sny. Žiju je. A vím, že vy můžete také. Inspirují mě příběhy o odvaze a osobní statečnosti a já sama jsem hluboce vděčná, že skrze Lahodný blog a Lahodnosti mohu inspirovat a předávat naději dál, tak jako jsem ji dostala i já. Je to můj závazek.

PROČ NAKUPOVAT NA LAHODNOSTECH?

1) Lahodnosti vznikly z hlubokého přesvědčení a osobní inspirace, že existují čisté potraviny, které skvěle slouží našemu tělu i mysli. V obchodech je není možné koupit. Není to možné z čistě praktického hlediska, kdy se hledí převážně na zisk, nízkou prodejní cenu, trvanlivost, rychlost, 100% dostupnost během celého roku a další atributy, které jsme si způsobili my sami jako zákazníci. Potraviny jsou rychlené, ochuzené o základní předpoklady pro zdraví (jako je třeba ochrana proti plísním apod., kterou pak nezískává ani naše tělo), jsou konzervované, tepelně upravované a chemicky stříkané, geneticky upravované. Tlak na cenu a dodavatele je neuvěřitelně silný. Výsledkem je, že v obchodech s potravinami se neprodává jídlo, ale výplň žaludku. Jistě, je to dobré. Je to solené, kořeněné, slazené - ale zkuste si rajče z obchodu dát samotné a ještě si na něm pochutnat. Je to hmota.

2) Lahodnosti jsou odpovědí na tyto problémy. Zabýváme se pouze 100% čistými a nepasterizovanými potravinami. Bereme si je přímo od farmářů a pěstitelů. Nevyužívám překupníky zboží a netlačím na svoje dodavatele s cenou. Vím totiž, že pokud to budeme dělat, zákonitě začne klesat kvalita. Moji dodavatelé to vědí a před navázáním obchodní spolupráce tak vedeme dlouhé rozhovory, stanovujeme postupy a odběry při sklizni (která není neomezená), ceny apod. Osobně si kontroluji sklizeň, zacházení s rostlinami a stromy a další atributy, které jsou pro čisté raw a bio potraviny klíčové.

3) Některé zboží beru též od výrobců a když se podíváte na Lahodnosti.cz zjistíte, že nabídka je velmi široká a nabízí osvědčené, léty prověřené dodavatele a výrobce. Bio čistých raw potravin je nedostatek. Často zcela vypadnou některé potraviny (aktuálně třeba bio brambory, bio vanilka, bio a raw kešu). Omezená je také sklizeň bio zeleniny a ovoce. Jak však přibývá uvědomělých lidí, kteří o sebe pečují a svoje finance věnují sobě a svému tělu, přibývá i možnost nákupu kvalitních potravin.

Znám tento trh dokonale a myslím si, že do budoucna se bude prohlubovat polarita mezi levnými, odpadními potravinami pro většinu populace a čistými potravinami pro lidi, které zajímá jejich život a zdraví. Pozor, není to ale o ceně. Protože jak narůstá počet lidí kupující bio potraviny, klesá jejich cena. V posledních letech je to znát hodně a bio potraviny jsou dostupné už i v marktetech. Zatím nejsou dostupné nepasterizované, tedy tepelně neupravované potraviny (ořechy, chleby, semínka, sladkosti), ale i to se sílou trhu mění a někde lze koupit docela solidní bio ovoce a zeleninu. Pro mě je zcela logické, že např. datle, které jsou utržené ze stromu a i s peckou hned zabalené mohou být za super cenu. Protože nejsou zpracované, doplněné o chemikálie apod. Trh to zatím neumožňuje, ale mění se to. Ceny navíc kolísají podle sklizně a ročního období a na to nejsme jako zákazníci moc zvyklí. Chceme mít vše celoročně, za stejné ceny a hned.

4) Tím, že jsme v Lahodnostech zaměření na čisté potraviny a udržitelné pěstování posilujeme i naší zemi, kterou nevyužíváme, ale se kterou spolupracujeme a podporujeme ji, tak jako ona nás.

5) V Lahodnostech využíváme moudrost samé matičky země a tak potraviny neupravujeme a nepoškozujeme. Přímo z přírody je dodáváme čerstvé na váš stůl. A toto je naše cesta. Pokud tedy hledáte vše potřebné pro živou kuchyni, pro zdravé a krásné tělo a jasnou mysl, Lahodnosti jsou to pravé pro vás. Najdete u nás zcela čisté bio a raw potraviny, inspiraci, rady, bio ovoce a zeleninu, raw potraviny, příslušenství, knihy, recepty a kuchařky, dřevěné nádobí, raw stravu pro zvířata apod. To vše je na Lahodnostech na jednom místě.

6) Na počátku našeho e-shopu byla a je komunita nadšených lidí. Sami čistou živou stravu žijeme, milujeme a šíříme dál. Živá strava je reklamou sama na sebe. Veškeré produkty nabízené v e-shopu sama již roky využívám, znám je a mám ráda. Sortiment stále rozšiřujeme a spolu s naším Lahodným týmem pečujeme o vás, naše zákazníky. Osobně dbám na nekompromisní kvalitu dodavatelů a výrobků. A co je krásné - vždy nabízíme něco navíc.

7) Živá strava, Lahodný e-shop i Lahodný blog, stejně jako naše Živá lesní školka pro děti nás těší.

E-shop i blog navíc vytváříme tak, že vše potřebné (ke koupi, k inspiraci i jako zdroj informací) je na jednom místě. 

Na Lahodném blogu se můžete nechat inspirovat mnoha recepty, krásnými fotografiemi, ukázkami z knih, ale i mými zkušenostmi s živou čistou stravou a "živým" životním stylem.  

8) Je nám potěšením mít osobní přístup k zákazníkům, se kterými ráda a často komunikuji osobně. Ráda Vám poradím a pomůžu s výběrem i s informacemi. Baví mě to a tak mě neváhejte kontaktovat, ať už telefonicky nebo e-mailem.

Najdete nás na Facebooku https://www.facebook.com/Lahodnosti, kde denně aktualizujeme novinky, postřehy a inspiraci ze světa živé stravy. Na Facebooku a na Lahodném blogu také můžeme společně sdílett, čerpat inspiraci a dobrou náladu. Raw strava totiž podle mého názoru zdaleka není jenom o jídle, ale o radosti ze života. 

Přeji Vám lahodné zdraví a šťastné volby životních cest, Klára Hlaváčová

 

Chcete dostávat originální sezónní RAW recepty přímo do Vaší e-mailové schránky?