Sušička na ovoce Excalibur CLEAR DOOR s časovačem - 5 táců černá

Sušička na ovoce Excalibur CLEAR DOOR s časovačem - 5 táců černá
Sušička na ovoce Excalibur CLEAR DOOR s časovačem - 5 táců černá Sušička na ovoce Excalibur CLEAR DOOR s časovačem - 5 táců černá Sušička na ovoce Excalibur CLEAR DOOR s časovačem - 5 táců černá Sušička na ovoce Excalibur CLEAR DOOR s časovačem - 5 táců černá Sušička na ovoce Excalibur CLEAR DOOR s časovačem - 5 táců černá Sušička na ovoce Excalibur CLEAR DOOR s časovačem - 5 táců černá
Cena:
9 950,00 Kč
Bez daně: 8 223,14 Kč

Dostupnost: Doručíme do 5ti dnů

Množství:

O produktu

Legenda mezi sušičkami s průhlednými dvířky. Potěší dvakrát. Kvalitně usušeným jídlem a krásným pohledem na sušení.

Sušička ovoce Excalibur 5 táců s časovačem černá s průhlednými dvířkami (CLEAR DOOR). Průhledná dvířka (CLEAR DOOR), jsou vyrobena z polykarbonátu a jsou nabízeny u modelů:

  • Excalibur 5 táců s časovačem černá
  • Excalibur 9 táců s časovačem černá

 

Sušičky Excalibur jsou legendami mezi sušičkami. Doporučuji je skutečně každému, kdo to se zdravým životním stylem (a se sušením) myslí vážně. Oceníte především vysokou kvalitu zpracování, zkrácený čas sušení a nastavení teplot. Čtvercové pláty jsou velmi praktické, praktičtější než sušičky kruhové. Excalibur se snadno udržuje v čistotě a krásně vypadá na kuchyňské lince. Je skvělý.

Sušička ovoce Excalibur funguje na principu odstraňování vody prostřednictvím nepřetržité cirkulace horkého vzduchu, jehož teplotu kontroluje termostat. Pomocí sušičky ovoce Excalibur lze sušit širokou paletu nejrůznějších potravin, od obilovin až po prstence sladkého ananasu.

Pokud si na pochutnáváte hlavně na ovoci a zelenině, oceníte skutečně šetrné sušení, při kterém zůstává nejen výrazná barva pochutin, ale dokonce se zvýrazňuje jejich chuť. Lahodné.

Zemědělské plodiny však zdaleka nejsou jedinými potravinami, které lze uchovávat pomocí dehydratace v sušičce. Ne-vegetariání suší i proužky hovězího masa, kuřete, ryby nebo dokonce zvěřiny marinované v různých omáčkách s kořením - domácí „jerky“ (čti džerky) – sušené kořeněné maso vhodné k přímé konzumaci. A něco pro ne-vegany: Také například jogurt, který v silné vrstvě uložíte na alobal se po usušení změní ve svěže zbarvenou přesnídávku s karamelovou příchutí.

 

Také provozní náklady jsou velmi přívětivé: Provozní náklady Vaší sušičky ovoce Excalibur jsou přibližně 0,50 – 1 korunu za hodinu. Ve srovnání s tradičními metodami konzervování nebo zmrazování se tato investice rozhodně vyplatí. Excalibur patří mezi úsporné sušičky na trhu.

Pokud chceme při sušení syrových potravin uchovat účinnost enzymů, musíme dbát na dvě důležité okolnosti. První z nich je správná kontrola teploty, druhá je doba sušení. Enzymy ztrácejí svou účinnost, pokud jsou vystaveny příliš vysoké teplotě.

Sušička ovoce Excalibur je vybavena sušícím systémem využívajícím horizontálního proudění vzduchu (Parallexx Horizontal-Airflow Drying System) a nastavitelným termostatem, proto je mimořádně vhodná pro sušení syrových potravin, které si podrží svou vysokou výživnou hodnotu. Nastavitelný termostat umožňuje ovládat teplotu vzduchu a zadní ventilátor, který vytváří  horizontální proudění vzduchu, se postará o rychlé a rovnoměrně vysušení. Díky těmto dvěma prvkům dokáže sušička ovoce udržet dostatečně nízkou teplotu, při které enzymy neztrácejí svou účinnost, ale současně zajistí teplotu vzduchu dostatečnou pro rychlé usušení potravin a nevhodnou pro růst plísní a bakterií. 

Většina  sušiček s jednotlivými sušicími platy nad sebou je konstruována tak, že neumožňuje nastavit teplotu sušení ani správné proudění vzduchu. Tyto přístroje suší odspodu nahoru a vyžadují časté vyměňování sušicích plat (horní za spodní). To se Vás v případě Excaliburu skutečně netýká a tak šetříte i Váš čas, který můžete vynaložit mnohem zábavnějším směrem, než je přeskládávání plátů. :)


 

Jak nejlépe sušit

Nastavitelný termostat v sušičce ovoce Excalibur je speciálně konstruován tak, aby umožňoval žádoucí výkyvy teploty. Při vyšší teplotě se povrch produktu rychle vysušuje. Když potom teplota vzduchu poklesne, vlhkost z prostředku potravin vystupuje k suššímu povrchu. Toto kolísání teploty vzduchu rovněž pomáhá udržovat teplotu potravin konstantní během celého procesu sušení. 

Jistě oceníte praktičnost vysazovacích dvířek, kterými je sušička ovoce Excalibur vybavena. Dvířka stačí pouze nadzvihnout a položit na horní plochu sušičky. Sušicí plata pak můžete snadno vysunovat a zasunovat, pokud na ně chcete pokládat potraviny, kontrolovat, vyndávat je nebo plata čistit.   

Součástí sušiček vyšší modelové řady je časový spínač.  Pro nastavení požadované doby stačí otočit ovladačem do odpovídající polohy. Při činnosti přístroje ukazuje ovladač zbývající dobu sušení. Optimální dobu sušení pro jednotlivé druhy potravin najdete v návodu k sušičce ovoce Excalibur.

 

Špičkoví specialisté na syrovou výživu volí sušičku ovoce Excalibur. Již několik desetiletí.

 

Od vzniku hnutí za syrovou stravu je sušička ovoce Excalibur favoritem nejvýznamnějších odborníků v tomto oboru. Před více než dvaceti lety hovořila Anna Wigmorová (na její knihu se můžete podívat ZDE) s Rogerem Ortonem (vlastník a prezident firmy Excalibur) a představila mu tento nový životní styl. Sama otestovala všechny sušičky na trhu a zjistila, že Excalibur je nejlepším výrobkem pro úpravu živých potravin díky nejlepší konstrukci, provedení, všestrannosti a výkonu.

 

Excalibur je perfektní výrobek pro vitariány a příznivce živé stravy a pro všechny ty, kterým jde o vysokou kvalitu potravin.


 

Raw sušení - živá strava

 

Optimální teplota pro zachování enzymů je v rozmezí 42°C - 48°C. Já osobně suším do 40°C po celou dobu sušení a někdy ještě o několik stupňů méně.


Následující doporučení výrobce není vhodné pro vitariány:

  • Pro úsporu času nicméně výrobce Excaliburu doporučuje sušičku nastavit na první dvě až tři hodiny nejvyšší teplotu (určenou pro danou surovinu) a následně snížit teplotu na méně než 47°C.

  • Během prvních dvou až tří hodin, kdy je teplota nastavena na nejvyšší teplotu, dochází k ochlazování vzduchu v důsledku vysoké vlhkosti, která se vypařuje ze surovin, teplota tudíž nepřesáhne 47°C.

  • Po dvou až třech hodinách snižte teplotu na 47°C.

  • Pokud nemáte možnost snížit teplotu po dvou až třech hodinách, doporučujeme nastavit teplotu už od začátku sušení  v rozmezí 40,5°C – 47°C (čím nižší teplota, tím delší čas sušení, ale kvalitnější zachování živin).


 

Podívejte se na video s testem na sušičky Excalibur známého propagátora příslušenství (nejen) pro živou kuchyni):

 

 

Hledáte inspiraci na recepty pro sušení? Naleznete je na našem Lahodném blogu. Třeba recept na vynikající makovky s kurkumou a dýňovou pomazánkou.

 

Parametry produktu

(šxvxh): 43,18 x 31,75 x 48,26 cmRozměry

10 kgHmotnost

černáBarva

600 WPříkon

60 měsícůProdloužená záruka

29,4°C - 68°CNastavitelný termostat

35,5 x 35,5 cmPlocha tácu

Chcete dostávat originální sezónní RAW recepty přímo do Vaší e-mailové schránky?