Kokosový cukr BIO 500g

Kokosový cukr BIO 500g
Kokosový cukr BIO 500g
Cena:
159,00 Kč
Bez daně: 138,26 Kč

Dostupnost: Skladem, odesílám do 24 hod.

Množství:

O produktu

Kokosový cukr Bio je 100% přírodní produkt, který při svém vzniku není dotčen rafinací. Vyrábí se z nektaru kokosových květů kokosových palem, které jsou pěstovány trvale udržitelným způsobem v Indonésii. Sesbíraný nektar se uvaří na karamel a následně rozdrtí na jemné krystaly. Nákupem podpoříte farmáře, kteří pro vás vyrobili tento fair-trade produkt.

Proč používat kokosový cukr místo bílého rafinovaného?

- kokosový cukr je nesrovnatelně výživnější než cukr bílý

- má mnohem více vitamínů a minerálů, především železa, zinku, hořčíku, fosforu, vápníku

- bílý cukr neobsahuje vitamín C, kokosový cukr ano

- kokosový cukr má nízký glykemický index (GI35) a enzymy, které napomáhají pomalému vstřebávání do krve, čímž  zvyšuje hladinu krevního cukru a hladinu inzulínu pozvolně, což ocení zejména diabetici

- kokosové palmy vyprodukují v průměru o 50-75% cukru více na 1 akr než cukrová třtina, pro danou produkci je potřeba jen 1/5 půdních živin (dle info distributora). Používáním tohoto produktu máme plusové body za ulehčení planetě.

Věděli jste, že 1 člověk spotřebuje za měsíc více bílého cukru než kdysi průměrná vesnice?

Použití: do kávy, čaje, dezertů, moučníků i kaší; všude, kde je třeba zažít sladký prožitek, tentokrát s chutí karamelu; pro všechny milovníky zdravého stravy

Složení: 100% palmový cukr BIO

Nutriční hodnoty

ve 100 g

Energetická hodnota

1625 kJ/ 388 kcal

Tuky

2 g

    z toho nasycené

0,5 g

Sacharidy 

93,4 g

   z toho cukry

92 g

Bílkoviny

1,2 g

Sůl

0,6 g

Vápník

520 mg (65 %)*

*Referenční hodnota příjmu

**pouze ve formě přírodně se vyskytujícího sodíku

Uchovávejte v suchu, chladnu a nejlépe mimo sluneční paprsky

Hmotnost: 500 g

Země původu: Indonésie

Chcete dostávat originální sezónní RAW recepty přímo do Vaší e-mailové schránky?