100% čokoláda 500g BIO RAW z Ekvádoru
Dostupnost: Skladem, odesílám do 24 hod.
O produktu
100% čokoláda taje při 40°C a snadno ji tak rozpustíte ve vodní lázni. Je přírodním afrodiziakem.
Jak 100% čokoládovou pastu využívám?
- rozpuštěním si vyrobím vlastní čokoládu (jinak lze použít kakaové máslo + raw kakaový prášek + sladidlo), použití 100% je tedy jednodušší a méně náročné na ingredience
- přidávám do smoothie a kaší
- využívám jako čokoládovou polevu na dorty a dezerty
- mlsám samostatně a nechám rozplynout v ústech
- dokonalá pleťová maska
100% čokoláda navodí dlouhý pocit sytosti a uspokojí vaše chutě na sladké.
Kakaové boby z ekologického zemědělství v Indonésii jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.
Chuť čokolády z Indonésie je více kyselejší díky vyššímu obsahu antioxidantů.
Mnoho lidí považuje čokoládu za "hříšné potěšení". Pověsti o tom, že je čokoláda nezdravá potravina, by se ale měly přičíst především nešetrnému zpracování kakaa ve velkých potravinářských společnostech, které surovinu rafinují a přidávají k ní velké množství zejména bílého cukru, sušeného mléka, různých ochucovadel a ztužených tuků. Ovšem čokoláda, která je vyrobena z nepražených kakaový bobů v jejich nefalšované podobě, je bohatá na výživné látky a je zdraví prospěšná.
Kakaová pasta je vyrobena z bio kakaových bobů pocházejících z Indonésie. Vzniká mletím nepražených kakaových bobů za nízkých teplot až do stavu, kdy vznikne tekutá pravá hořká čokoláda. Ta se následně nechá ztuhnout a vysušit do chuťově bohaté pasty, aniž by byly ztraceny přednosti tohoto známého „pokrmu bohů“.
Proč je pravá čokoláda tak dobrá?
1. Antioxidanty (polyfenoly)
- zajišťují ochranný efekt pro organismus
- předcházejí oxidačnímu poškození tkání
- přispívají k čištění buněk od volných radikálů
- pomáhají chránit organismus před škodami způsobenými volnými radikály z ovzduší
- podporují kardiovaskulární systém
2. Neurotransmitery:
- zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů podporuje kakao pozitivní a jasnou mysl
- endorfiny - kakao stimuluje sekreci endorfinů navozující příjemný pocit, který zažívají sportovci po podání dobrého výkonu
- fenyletylamin - v čokoládě je stejný, který se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní
- anandamid - produkován mozkem, když se cítíme skvěle a šťastně
- serotonin - při jeho syntéze v mozku působí jako přírodní antidepresivum, a přispívá tak k dobré náladě
3. Důležité minerály
- draslík- udržuje rovnováhu mezi vodou a elektrolyty v lidském těle, pomáhá udržovat zdravý krevní tlak
- železo- podporuje krvetvorbu
4. Esenciální mastné kyseliny (tělo si je nedokáže vyrobit samo)
- podporují snižování cholesterolu
- přispívají ke správnému fungování nervového systému
5. Vláknina
- dlouhodobý pocit sytosti
Složení: 100% kakaová pasta bio
Nutriční hodnoty / Nutritional Facts | ve 100 g / in 100 g |
Energetická hodnota / Energy | 1930 kJ/ 461 kcal |
Tuky / Fat | 39 g |
z toho nasycené / Saturated Fat | 23 g |
Sacharidy / Carbohydrates | 39 g |
z toho cukry / Sugars | 0 g |
Vláknina / Fiber | 31 g |
Bílkoviny / Protein | 15 g |
Sůl / Salt** | 0,2 g |
Železo / Iron | 3,5 mg (25 %)* |