Lahodný blog

  • Domácí kysané zelí krok za krokem. Tuto superpotravinu jezte denně.
    01.01.2024 | Klára
    Domácí kysané zelí jezte denně. Obsahuje probiotika i prebiotika (tedy vlákninu). Účinný recept našich babiček. Můžete si jej připravit i doma v paneláku. Kysané zelí tedy můžete připravit nejen v zeláku kameninovém nebo i plastovém, ale dokonce i v zavařovacích sklenicích. Přeji vám lahodné zdraví, Klára
  • Čokoládové brownies s karamelovou polevou (raw, vegan)
    30.11.2023 | Klára
    Karamelové brownies je velkolepé. Navíc prý v uzavřené nádobě vydrží v lednici 5-7 dní. Ale řekněme si upřímně, že vzhledem k dokonalé chuti dezertu to je spíše z říše sci-fi. Dle mých zkušeností brownies v lednici vydrží 3-5 hodin. :-D Podle toho, jak velkou máte lednici a jak moc velké jsou vaše krycí schopnosti. Lahodnou chuť.
  • Makové roládky (raw, vegan, bez lepku) FOTOrecept
    29.11.2023 | Klára
    Makové cukroví: vánoční makové roládky podle Květy Vondrákové. Vypadají složitě, ale mrkněte na fotorecept. Krásné fotografie nafotil Ivan Frňo.
  • Bezořechový čoko dortík s raw ztužovadlem místo vajec (raw, vegan, bez lepku)
    29.11.2023 | Klára
    Ráda doma vytvářím recepty "co dům dal". Předem nevím, jak budou chutnat. Vždycky si ale říkám, že suroviny, které používám a co do receptu dávám co jsou tak lahodné, že výsledek "musí" být prostě lahodný. Mám v hlavě představu, jak má výsledný lahodný pokrm vypadat a chutnat a inspirace se již na mě valí.
  • Vánoční raw perník s fíkovou marmeládou
    28.11.2023 | Klára
    Perník na vánoce je klasika. Ach ta vůně. K snídani nebo ke kávě, mňam. Proč ale nezkusit jeho nepečenou raw variantu? Krásně nám provoní celý dům a pokud nemáte rozmyšlené dobré schovky, zmizí rychlostí blesku. Skladujte však ideálně v lednici. Pokud nechcete použít perníkové koření, můžete využít bio cejlonskou skořici. Přeji lahodnou vánoční náladu, Klára

Kategorie