Pistácie RAW loupané, nepřažené, nesolené 100g

Zn.Lahod

Kč 142

-10%

Kč 128s DPH

Kč 114 bez DPH Sleva!

Krásně zelená, vyloupaná pistácie je původem z blízkého východu (v tomto případě z Íránu), kde stromky rostou divoce. Skořápka těchto pistácií je strojově odstraněna. Raw kvalita. Výživné hodnoty zůstávají zachovány.

                    

Pistácie jsou velmi dobře stravitelné, jemné, mají ideální složení a čerstvou lahodnou chuť. Okamžitě je rozeznáte pro jejich typickou chuť, která také skvěle doplní každé jídlo.

                              

Pistáciové oříšky jsou syté, nikoli však tučné. Obsahovat hodně tuků není to samé jako být tučný. Jsou velmi vhodné například při dietách, kde si kontrolujete množství kalorií. Tím, že jsou syté, uspokojí velmi rychle hlad a mají přitom málo kalorií. 

                                        

Pistácie jsou čistě přírodní snack, a jsou také využívány jako výborné přísady do různých jídel a desertů. Jsou vysoce energické, obsahují draslík, proteiny, vitamíny, minerály fosforu, vápníku a všechny esenciální aminokyseliny. 

                    

Pistáciové oříšky obsahují také velké množství železa a mědi. Chceme-li do organismu dostat co nejvíce těchto látek, je dobré oříšky konzumovat společně s ovocem či zeleninou, která je bohatá na vitamín C. Při této kombinaci se docílí zvýšeného vstřebání železa ve střevech. Díky vápníku, hořčíku a draslíku chrání náš organismus. Přestože obsahují hodně tuků, jde o nenasycené tuky, které pomáhají snižovat cholesterol. Skládají se z cca 55% oleje, 20% bílkovin a 15% cukrů.

                    

Složení plodu - cca: Proteiny 20%, tuky 50%, uhlovodany 16%, vláknina 2%, cukry 4%, minerály (Ca, P, Fe, K, Mg) 2%, nenasycené kyseliny 6%.

Nutriční hodnota: cca 600 kalorií ve 100 g oříšků, pistácie neobsahují cholesterol.

          

Obsah: 100g
Země původu: Írán

Dodavatel: Lahodnosti.cz

 

Hledáte isnpiraci na recept s pistáciemi? Na Lahodném blogu se můžete podívat do záložky "Recepty živé kuchyně", kde naleznete např. dokonalou raw višňovou zmrzlinu. Dobrou chuť. 

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: