Kakaové máslo 200g RAW kousky, nepražené

Lahod.

Kč 478s DPH

Kč 427 bez DPH

Nepražené kakaové máslo v raw kvalitě si uchovává všechny výživné látky a tak je potravinou plnou antioxidantů. I při pokojové teplotě je tuhé a dobře se zpracovává. Při nižší teplotě se objem másla zmenší a tak se při výrobě čokolády hmota lépe vyklopí z formy. Používá se také pro přípravu polev na dezerty nebo jako ztužovač do raw sladkostí. 

                              

 

Jak vzniká?

Kakaové máslo vzniká lisováním rozdrcených nepražených kakaových bobů. Důležité je jeho precizní zpracování za studena a skvělá chuť. Kakaové máslo je snadno rozpustné, zpracovatelné a dobře stravitelné. Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek. Z kakaového másla se vyrábí čokoládové lahodnosti, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.

                          

Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Navíc je vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky. To zejména díky své jemné struktuře, příjemné vůni a změkčující povaze a také proto, že je obvykle dobře snášeno a nedráždí pokožku.

                                 

Využití: v potravinářství i kosmetice. Používáme do jídel i na pleť.

           

Země původu: Kongo. Země výroby: Nizozemsko

           

Obsah: 200 g

                                 

Kakaové máslo je vynikající na domácí výrobu hořké i bílé čokolády, krémů a sladkých dezertů. Podívejte se na Lahodný blog a získejte inspiraci na raw recepty z tohoto jemného kakaového másla a živé čokolády.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

13 dalších produktů ve stejné kategorii: